Ahoj! 


Jsme Veronika a Jana a potkaly jsme se v roce 2013 při studiích na vysoké škole. Zatímco Veronika v té době právě zavírala kavárnu a přemýšlela, co bude dělat dál, Janě se v hlavě hodila myšlenka investovat do nebytového prostoru a vstupu do kávového světa. Mohlo by se zdát, že jsme se potkaly ve správný čas a na správném místě. Státnice byly za dveřmi a my se hned poté pustily do hledání prostor pro realizaci společného projektu - kavárna. Hledaly jsme intenzivně několik let, ale vzhledem k neutěšené situaci na trhu realit nám po pravdě trochu začala docházet energie a elán. Cíl se vzdaloval, najít vhodné prostory se zdálo téměř nemožné, zato chuť na kávu jsem měly čím dál větší. Jana byla skvělo posluchačkou vyprávění o světě kávy, zajímalo jí vše o způsobu pěstování, odrůdách kávy až po detaily pražení. Ještě lepší ale byla v jejím ochutnávání. Za pár měsíců se propila k filtrovaným kávám a my začaly cestovat po světě a ochutnávat kávy a inspirovat se designy a chuťovými profily produktů evropských a amerických kaváren a pražíren.


V roce 2017 jsme se intenzivně začaly zajímat o výkup zelené kávy a technologické postupy jejího pražení. Obě neustále zkoušíme nové a nové značky kávy, velmi nás baví objevovat nové chutě a vůně v kávách. Netrvalo dlouho a v hlavách se nám začala rodit myšlenka o pražení kávy dle vlastních parametrů a budování privátní prémiové značky.


Láska k chlebu vznikla o něco později, když před pár lety o Vánocích Janě švagr ukázal jak si peče domácí chleba a následně jí daroval první kvásek. Jana hned mezi svátky upekla první chleby a ikdyž by dnes asi řekla, že všechny její první pokusy byly hrůzostrašné, opak byl pravdou. Její rodina jí už tehdy brala chleby pomalu rovnou z plechu. Jedli je s takovou chutí, že to byl pro Janu obrovský hnací motor pro další zlepšování. Okamžitě začala studovat veškerou literaturu a online články o pečení chleba, fantastickou inspiraci našla ve Francii, Velké Británii i za velkou louží. Netrvalo to dlouho a zapsala se do školy na obor Pekař/Cukrář.


Od té doby se rapidně tématicky změnila naše gastro konverzace a kdo nezažil Jany hodinové zapálené vyprávění na téma: jak se péče chleba, jak se pozná ideální střídka, jak chleba musí odskočit, jaké chlebové variace jsou možné, neuvěří. Dlouho jsem neviděla takové nadšení a radost v jejích očích. No a právě při jezení chleba a pití kávy nás napadla myšlenka tyto dvě naše vášně k produktům propojit, vdechnout život myšlence konceptu Kafe a Chleba a založit vlastní společnost.



Pracujeme na našem konceptu a veříme, že Vás už brzy přivítáme osobně v naší řemeslné pekárně a výběrové pražírně v Praze. Než tato chvíle nastane rády bychom Vám představily náš projekt prostřednictvím těchto stránek, společně se dvěma novými privátními značkami Mad about Coffee a Mad about Bread.


E-shop je cesta, kterou jdeme za naším cílem. Cesta, která jej pomáhá zhmotnit a financovat. Jednotlivé položky jsme pro Vás pečlivě vybraly a otestovaly a věříme, že Vám přinesou nejen užitek, ale i radost :).

 
Doufáme, že Vás naše nadšení pro věc osloví a těšíme se na Vaše zpětné reakce.


Vaše,


Veronika a Jana

Okomentovat

Instagram